Apalby 1
15 maj 2022
14:00

Referat: Västerås IK - Fagersta Södra IK

Stortorsk 0-3 för Södra mot VIK . Södra åkte på sin första förlust för säsongen på söndagseftermiddagen när VIK vann på sin hemmaarena Apalby IP . Det märktes direkt från början att det inte kommer att spelas nåt skönspel på plan som var väldigt ojämn . Hemmalaget VIK skapade ett läge i den 3:e minuten men avslutet utanför stolpen. Södra får en frispark i den 12:e minuten som Jocke Larsson tar men mv räddar Jockes skott . Istället får VIK frisparksläge 30-35 meter från Södras mål i den 17:e minuten och fram stegar Dalibor Ivkovic och dunkar bollen i stolpen , på returen gör OJ en fin räddning. I situationen efter så får Dalibor och VIK ett bättre frisparksläge från straffområdslinjen och då gör inte Ivkovic nåt misstag utan smäller in bollen i nättaket 1-0 . I en väldigt tillknäppt första halvlek får Södra ett läge när Danne Johansson nickar mot mål men nicken går strax över. 1-0 i halvtid till VIK

Danne Johansson är nära att kvittera i inledningen utav andra när han hinner upp bollen före målisen men avslutet i burgaveln . Kampen på plan fortsätter med massa felpass där VIK spelarna sliter kopiöst och spelar bra defensivt där Södra har förtvivlat svårt med att skapa målchanser . VIK har ett friläge i den 66:e minuten som OJ i södramålet räddar. I den 74:e minuten gör VIK 2-0 efter ett jätteslarv i Södraförsvaret där ett uppspel hamnade hos en VIK spelare som fick ett friläge som han förvaltade väl . Södra flyttar fram spelare för att jaga reducering och är nära när Danne J prickar ribban på en frispark. Istället punkterar VIK matchen i den 86:e minuten när man gör 3-0 . Det var ett väldigt besviket Södragäng efter matchen som bara kunde konstatera att VIK vann rättvist. Vikarna var mycket hetare i närkamperna och gjorde ett tidigt mål och kunde därefter försvara sig bra . Nu gäller det att knyta nävarna till nästa veckas premiär på Onsjö då vi gästas utav Västerfärnebo .